diumenge, 30 de novembre del 2008

15 anys atenent els nens del carrer


L’ànima de Bombai sagna encara pels brutals atemptats d’aquesta setmana, però tot i el dolor, des de la ciutat ens arriben també senyals d’esperança. Un d’ells és el fet que Aasara India compleix avui, 30 de novembre, 15 anys al servei dels nens del carrer.

Aasara India és la què ens va ensenyar el camí al grup de famílies i persones que formem part d’Aasara Barcelona. La va fundar el capellà catòlic Joe d’Gama, que va creure des del primer moment, però, en el caràcter laic de l’associació. En ella hi treballen persones de totes les religions, en un exemple que, tot i el fanatisme que tenalla alguns sectors de l’Índia, la convivència és perfectament possible i desitjable.

El pare Joe va començar com totes les persones que creuen fermament que elles poden contribuir a canviar el món. Commogut per la sort dels nens que viuen sols a les estacions de Bombai, i després d’assessorar-se amb experts en moviments socials, va fundar Aasara i va obrir un primer centre d’atenció als nens a l’estació de Thane, que és una ciutat al costat de Bombai. I la força del què va començar no ha parat.

El 2000, un grup de persones, encapçalades pel matrimoni de Barcelona Marcel Buxaderas i Margarita Sans van fundar Aasara Barcelona per a contribuir a l’ajut dels nens de l’Índia. Inspirats pel pare Joe, van començar a buscar fons per a sufragar projectes d’atenció als nens del carrer. Gràcies a totes les persones que han contribuit a Aasara Barcelona, ara Aasara India gestiona tres centres de dia com el de Thane, una residència permanent per a nens i una altra per a nenes, així com un centre d’ajut d’emergència immediat als nens en dificultats de l’àrea de Kalyan (ciutat veïna de Thane) que funciona les 24hores. Aasara Barcelona també contribueix a d’altres projectes gestionats per Aasara India, com és el d’educació per als nens que sí que tenen família però que viuen en suburbis degradats i de recursos estatals nuls.

Són ja 15 anys d’Aasara India, quasi vuit d’Aasara Barcelona. Tots els que hi contribuïm d’una forma o una altra tenim raons per sentir-nos animats i amb ganes d’atendre encara més nens i nenes, amb l’ajut de tots.