diumenge, 22 de març del 2009

Més de 250 persones a la Nit d'Aasara

La segona Nit d'Aasara ha estat un èxit. El local a tocar de la plaça de Sants de Barcelona es va omplir el 13 de març de més de 250 persones mogudes per l'impuls de solidaritat. Van venir de Barcelona, però també de les poblacions dels voltants, de Girona, de Mallorca, fins i tot de Madrid. Què bonic veure la resposta de tantes persones a la demanda d'ajut als nens del carrer de l'Índia. Tots notàvem que era un moment especial i ens vam sentir emocionats.

Les imatges punyents de l'oscaritzada pel·lícula Slumdog MIllionaire van estar presents en la ment de molts, perquè no en va ens dediquem als mateixos nens de la pel·lícula: els nens del carrer de Bombai. Nens que l'únic pecat que han comès és créixer en un ambient on manca tot, fins i tot una família. I que són captats per gent que només els veu com una font d'enriquiment, i que no dubta fins i tot a mutilar-los.

Persones que no eren sòcies d'Aasara han pogut comprovar com aquests nens corren a canviar la seva vida quan Aasara els ofereix la mà. Els assistents a la Nit han pogut conèixer els projectes de l'entitat, i el nostre model: una ONG petita i formada per professionals de diferents àmbits que aporten el seu temps i coneixements gratuïtament -que no té, per tant, cap despesa de funcionament-. I, alhora, una ONG solvent, que dóna suport a contraparts d'acreditada trajectòria i prestigi. Divendres es va poder comprovar que Aasara és un impuls personal i alhora una tasca compartida per moltes persones que uneixen esforços i il·lusions. Una tasca ben feta i reconeguda per la Federació Catalana d'ONGD's, la Generalitat de Catalunya i l'Estat, que l'han declarat Entitat d'Utilitat Pública.

Fins i tot el conegut músic indi Tapan Batancharia, director d'una escola al carrer Indústria de Barcelona i que acaba d'oferir un concert a l'Auditori, va voler cridar el seu amic Parta Pratindoy de l'Índia per a compartir amb els assistents el seu art en els instruments clàssics indis, el sitar i la tabla.

Gràcies a tots! Als coordinadors de la Nit, Frederic Callís i Laura Torrent, així com a les empreses col·laboradores, els nombrosíssims voluntaris i, naturalment, als que vau voler compartir amb nosaltres aquesta Nit màgica.

1 comentari:

Frederic i Laura ha dit...

Transcorreguts alguns dies des de la Nit d' ASARA, i fent repàs de tot el que allí va succeir, he arribat a la conclusió de que el qualificatiu mes encertat es el de NIT MÀGICA. La màgia es produeix a partir del moment que conflueixen tot un seguit de situacions i de vivències, que van mes enllà d' un acte associatiu mes o menys rutinari, i per contra ens proporciona tot tipus de sensacions, i emocions. Des de l'espai singular amb regust a altre temps, fins la musica India passant per la gastronomia i com no per els rostres dels infants que de manera constant varen ser presents durant la nit en la pantalla central.
Ells eren el motiu de tot plegat, el seu somriure un testimoni, un estímul, una lliçó i un prec de suport que te que guiar-nos des de ara, per anar mes enllà i fer arribar a tots els que ens envolten tot el que varem sentir i tot el que varem viure en aquesta nit tant especial i Màgica.
Frederic.