dimarts, 24 de febrer de 2009

Les barriades de Slumdog Millionaire

La crisi econòmica ha servit d'alguna cosa: el món s'ha conscienciat de sobte de les misèries que conviuen al costat d'un sistema capitalista fins ara deslligat de principis elementals de l'ètica. Fins i tot els glamurosos Oscars de Hollywood han volgut obrir els ulls a realitats que fins ara eren poc visitades per les càmeres del cel·luloid, com són els suburbis de la ciutat de Bombai. Enguany la pel·lícula més premiada ha estat Slumdog Millionaire, que retrata la vida en una de les barriades més depauperades de la ciutat. N'hi ha encara moltes més a la capital financera de l'Índia. Per això Aasara India treballa per sotstreure de la misèria nens com el protagonista de la pel·lícula. Es cert que hi ha hagut a l'Índia mateixa molta polèmica sobre aquest film -els protagonistes consideren que se'ls ha malpagat- però el fet que se'n comenci a parlar ja és un signe d'esperança. El diari El Mundo avui, per exemple, mostra un reportatge que abans haguera estat més rar de publicar. Abans de poder actuar, cal prendre consciència.

1 comentari:

Edu ha dit...

Primer de tot enhorabona per la feina que feu, i després també per aquest blog que és una gran idea. Us he trobat a través del vostre grup al Facebook.

Encara no he vist la pel·lícula, però ja l'esperava feia temps. Últimament n'he llegit crítiques molt diverses, hi ha qui diu que retrata la pobresa des d'una perspectiva molt paternalista. Quan l'hagi vista podré donar la meva opinió.

Al meu blog escric sovint sobre l'Índia, i de fet, part del blog ha estat escrit des d'allà mateix. Tinc una secció de "blogs amb causa" on us afegiré!

Esteu més que invitats a visitar-lo.

Salut!