divendres, 30 de gener de 2009

Aasara amplia horitzons a Bombai

Aasara Barcelona amplia horitzons i a més dels seus projectes habituals amb Aasara-Bombai endegarà una col·laboració amb el centre Ankur per a un nou projecte engrescador: el programa d'escolarització i nutrició per a nens de barris marginats. La filosofia és molt simple: s'ofereix a 100 nens la possibilitat de beure dos gots de llet al dia i de disposar d'un quilo d'arròs a la setmana a canvi d'inscriure's a l'escola.
De sobte, un nen que no podia ni pensar d'anar a classe perquè es marejava de fam i no podia ni seguir les explicacions del mestre, es troba amb la possibilitat d'aprendre i de nutrir-se. Ja no es veu obligat a renunciar a l'escola per buscar la manera de posar-se alguna cosa a l'estòmac malvivint de qualsevol manera. Ara té la possibilitat de formar-se i trobar una feina en el futur.
Els nens atesos són del barri de barraques de Ganeshnagar, al districte Borivli Est de Bombai. És, naturalment, un primer pas dins una necessitat ingent de milers i milers de nens i nenes.
En aquest projecte, la nostra contrapart a l'Índia serà el centre Ankur Children's Home, gestionat per les Sisters of Charity of Sante Anne, amb més de 50 anys de presència a l'Índia. Els professionals d'Ankur seran els qui s'encarregaran de seleccionar els nens més necessitats, de distribuir l'aliment i de controlar que el nen vagi a l'escola. D'aquesta manera Aasara endega una nova etapa d'expansió, sempre fidel a la missió de donar recursos als nens més desemparats de l'Índia per tal que puguin escollir el seu propi futur, lluny de la misèria.